سازمان میراث فرهنگی با آمدن نجفی دچار سیاست‌زدگی نمی‌شود

یک مدرس دانشگاه گفت:‌ «سیاست‌زدگی» با «سیاسی‌ بودن» متفاوت است و باید بین آن‌ها مرز قائل شد؛ بنابراین این‌که آقای نجفی شخصیتی سیاسی دارد، نقطه‌ی ضعف برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیست.

به گزارش ایسنا اسماعیل قادری ، با اشاره به سوابق طولانی مدیریت محمدعلی نجفی در حوزه‌ی آموزش و پرورش و همچنین مسوولیت او در سازمان برنامه و بودجه، اظهار کرد: سوابق مدیریتی آقای نجفی کاملا روشن است. کسی که در سازمان برنامه و بودجه فعالیت کرده، به بخش‌های مختلف اقتصادی کشور اشراف دارد و با توجه به تجربیات مدیریتی آقای نجفی، همه‌ی این ویژگی‌ها برای ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مثبت است.


او معتقد است: صنعت جهانگردی با انتخاب نجفی عاقبت‌به‌خیر می‌شود.

این مدرس دانشگاه در پاسخ به این پرسش که شخصیت سیاسی محمدعلی نجفی چه تأثیری در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خواهد داشت؟ بیان کرد: ما همه سیاسی هستیم، حتی یک استاد معمولی هم سیاسی است. بنابراین نباید «سیاسی بودن» را نقطه‌ی ضعف دانست، بلکه «سیاست‌زدگی» نقطه‌ی ضعف به‌شمار می‌آید و این مشکل‌ساز خواهد بود. با توجه به این‌که از عملکرد مدیریتی آقای نجفی در وزارت آموزش و پرورش اطلاع دارم، می‌دانم که آن وزارتخانه دچار «سیاست‌زدگی» نشد و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم دچار این معضل نمی‌شود.

وی گفت: در چند سال گذشته، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با انتخاب اشخاصی، سیاست‌زده شد؛ ولی ماهیتا انتخاب افراد سیاسی نقطه‌ی ضعف محسوب نمی‌شود.

این مدرس دانشگاه علوم تحقیقات در ادامه‌ی سخنانش با تأکید بر این‌که بازنگری در ساختار سازمانی و نیروهای انسانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، نخستین کار در اولویت رییس جدید این سازمان باید باشد، ادامه داد: در تمام این سال‌ها دوست داشتند، با اضافه کردن بخش‌هایی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را بزرگ کنند. در حالی که این یک اشتباه بود و اولین کار باید دگرگون کردن این ساختار باشد. البته این کار در کوتاه‌مدت انجام نمی‌شود، بلکه در میان‌مدت می‌تواند به نتیجه برسد.

او با اشاره به این‌که همواره یکی از مخالفان ادغام میراث فرهنگی،‌ گردشگری و صنایع دستی با یکدیگر بوده است، توضیح داد: این‌ها هیچ‌کدام از جنس یکدیگر نیستند و این تفکر اشتباه است که چون میراث فرهنگی بخشی از جاذبه‌های گردشگری است، باید با گردشگری یکی شود. گردشگری ویژگی‌های خاص خود را دارد که باید مدیریت و بهره‌برداری شود.

این کارشناس حوزه‌ی گردشگری در پاسخ به این پرسش که با توجه به شرایط کنونی میراث فرهنگی‌، صنایع دستی و گردشگری، رییس جدید این سازمان در چه پروسه‌ی زمانی می‌تواند برنامه‌هایش را به نتیجه برساند و چه وقت می‌توان درباره‌ی کار او قضاوت کرد؟ گفت:‌ این مسأله بستگی به چینش مدیران و معاونان این سازمان دارد. در سازمان کنونی، نیروهای باتجربه‌ و متخصصی هستند که چندان به کار گرفته نشده‌اند، ضمن آن‌که در خارج از این سازمان هم تعدادی نیروی مجرب وجود دارند که اگر به کار گرفته شوند، دست کم در طول یک سال، پایه‌های اولیه برای تغییر و بهبود شرایط ایجاد می‌شود.

او افزود: معاونانی که در این سازمان انتخاب می‌شوند، قطعا باید افرادی متخصص باشند، یعنی هرچه از رأس هرم پایین می‌رویم، تخصص‌ها باید دقیق‌تر و ریزتر باشد. باید در انتخاب افراد، نگاه‌ها فراتر از ستادها برود، چون نیروهای مناسبت‌تری خارج از ستادها هستند؛ ولی همواره عادت بر این است که از نیروهای ستادی استفاده شود.

انتهای پیام/

کد خبر 139205279